Zo zorg je goed voor je hond

Overweeg je het om een hond te nemen, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat daar allemaal bij komt kijken? Hieronder lees je hoe je goed voor je hond zorgt!

Voldoende beweging

Het is voor je hond heel belangrijk dat die voldoende beweging krijgt. Dit is wat hun leven leuk maakt en het is ook voor jou niet verkeerd om wat vaker naar buiten te gaan! Het verschilt per hond, maar iedere hond moet minimaal 2 keer per dag naar buiten om een stukje te lopen.

Een comfortabele slaapplek

Een Husky ligt waarschijnlijk het liefst buiten, terwijl een chihuahua het liefst bij je op de bank kruipt. Hoe dan ook, zorg dat je hond een eigen plekje heeft waar deze rustig en comfortabel kan slapen.

Passend voer

Het voer van je hond zorgt ervoor dat hij gezond is en lekker in zijn vel zit. Geef dus passend voer waar je hond alle nodige voedingsstoffen uit kan halen. Let er wel op dat je niet teveel geeft en voer je hond het liefst geen eten dat eigenlijk voor mensen is. Overgewicht bij honden is de schuld van het baasje en maakt hun leven simpelweg minder leuk, dus waak hiervoor!

Vers water

Zorg ook dat jouw hond altijd genoeg vers water in zijn bakje heeft. Je hoeft natuurlijk niet heel de dag scherp te zijn, maar zorg wel dat je het regelmatig ververst. Wanneer water langer staat is het minder lekker en kan het ongezond zijn, dus let hierop.

Probeer bach druppels

Voor sommige mensen kunnen bach druppels helpen, maar ze zijn er ook voor honden. Bach bloesem is volkomen natuurlijk en brengt dus geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Je kunt dus denken aan rescue druppels hond of een andere druppels. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *