Welke zonwering past het beste bij mijn woning?

De warme zomerdagen zitten er weer aan te komen. Na een jaar in de huidige pandemie, is het lekker om goede zonwering in jouw huis te hebben. Zeker als het vooruitzicht voornamelijk nog uit thuiswerken en thuiszitten bestaat. Een goede zonwering tijdens een bakje koffie in de tuin is dus zeker geen overbodige luxe. Maar welke type zonwering is het meest geschikt voor jouw woning? In deze blog lees je welke types er allemaal zijn en het beste aansluiten op jouw behoeften en wensen. Lees gauw verder! 

Welke soorten zijn er? 

Zonwering heeft het doel om zonlicht en warmte tegen te houden. Dit zorgt voor een aangenamere temperatuur buiten- en binnenshuis. Bovendien bespaart het hebben van de juiste zonwering veel energiekosten. Veel zonwering komt in schermen, doeken en overkappingen. De meest voorkomende zonweringen zijn: 

  • Rolluiken 
  • Knikarmschermen (terrasschermen) 
  • Uitvalschermen 
  • Screens 
  • Markiezen 
  • Pengola zonwering 
  • Luiken 
  • Buitenjaloezieën 
  • Schermen 

Knikarmschermen 

Knikarmschermen ook wel terrasschermen genoemd zijn grote schermen die met zogeheten ‘knikarmen’ gemonteerd worden aan de buitenkant van uw woning of raam via een balkconstructie. Deze schermen zijn eenvoudig te monteren en ontnemen veel zon. De schermen bestaan bovendien uti een eenvoudige constructie en zijn gemakkelijk in gebruik. Het gebruik kan zowel handmatig als elektrisch.  

Rolluiken 

Rolluiken komen in grote en kleine maten. Rolluiken worden voornamelijk gebruikt om het gehele raam te bedekken. Dit ontneemt veel warmte in huis en verduisterd de gehele woonkamer. Rolluiken Groningen zijn naast de zonwerende eigenschappen ook geluidswerend. Zeker als je kiest voor aluminium lamellen. Deze zitten namelijk vol schuim, waardoor zonnestralen eenvoudig geweerd worden. Door het schuim van de aluminium lamellen warmt het rolluik niet op waardoor de temperatuur binnen aangenaam blijft.  

Uitvalschermen  

Uitvalschermen worden geplaatst tegen het raam van jouw woning. Dit is een kleinere versie van een knikarmscherm. Je geniet nog van de schaduw, maar sluit niet de hele woonkamer af van licht zoals bij een rolluik. Bovendien kunnen uitvalschermen gemakkelijk op maat gemaakt worden. Deze schermen gaan eenvoudig warmte en schittering tegen, waardoor je gemakkelijk binnen kan blijven zitten zonder last te ervaren van de hete zon. Weet je niet zeker of uitvalschermen voldoen aan jouw eisen? Kijk dan ook of screens of markiezen iets voor jou is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *