Welke sieraden passen bij mij?

Sieraden zijn tegenwoordig erg geliefd bij vrouwen, maar ook bij mannen. Het is de perfecte manier om je outfit te stylen én net even dat beetje extra’s te geven dat het nodig heeft. Er zijn zo veel sieraden waar je uit kunt kiezen, dat het soms lastig kan zijn om in te schatten welke sieraden bij jou passen. Maar hoe kom je er achter of een sieraad bij je past en waar moet je precies op letten? Wij vertellen het je graag!

Vorm gezicht

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de vorm van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een rechthoekig gezicht? Dan kun je het beste kiezen voor sieraden die ook een rechthoekige vorm hebben. Denk bijvoorbeeld aan sieraden die langer zijn dan dat ze breed zijn. Als je een smal gezicht hebt is het verstandig om een sieraad te kiezen die niet al te groot en opvallend is. Deze kunnen verschillende vormen hebben, als het maar niet te groot en te langwerpig is. Heb je een gezicht met scherpe contouren? Dan maken ronde sieraden, zoals ronde oorhangers, je uitstraling wat zachter. Ook de lengte van je haar is hierbij belangrijk. Zorg ervoor dat de oorbel past bij de lengte van je haar en dus niet té kort of té lang is.

Kleur sieraden

Naast de vorm is het ook goed om te kijken naar de kleur van de sieraden. Niet iedereen kan de kleur goud hebben of bijvoorbeeld zilver. Om hierachter te komen, zul je moeten kijken naar de ondertoon van je huid. Mensen met een koele ondertoon, kunnen koude kleuren zoals zilver beter hebben. Als je een warme ondertoon hebt, kun je het beste warmere kleuren zoals goud dragen. De ondertoon kun je zowel zien in je gezicht als op je pols. Daarom is het bij het kiezen van dameshorloges ook belangrijk dat je kijkt naar de tint van het horloge en of deze bij je huid past.