Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Tegenwoordig wordt de gewone gloeilamp vaak vervangen door LED verlichting. Veel mensen denken dat LED lampen alleen maar fel wit licht uitstralen, wat koud en ongezellig overkomt. Dit is echter niet het geval! Tegenwoordig heb je ook LED lampen die warm licht geven én dus sfeer in huis haalt. Maar wat zijn nu de voordelen van LED verlichting? Je leest het hier!

Lager stroomverbruik

LED verlichting staat vooral bekend om het lagere stroomverbruik. Dit is ook de reden dat veel mensen overstappen van traditionele verlichting naar LED verlichting. Een LED lamp is namelijk tien keer zo zuinig als een halogeenlamp. Hierbij speelt het aantal lumen ook een rol. Per lamp kan dit al een paar tientjes schelen en het minder verbruiken zul je ook zeker terugzien in je energierekening.

Warmte

Een nadeel van de gewone gloeilamp is dat deze nogal warm kan worden. Zo kun je deze niet beetpakken met je hand als de lamp net heeft aangestaan. Een ander voordeel van LED verlichting is dat de lampen niet heet worden. Vervang uw huidige lamp bijvoorbeeld door een GU10 LED lamp! Zo weet je zeker dat je je vingers niet meer zult verbranden én is de lamp een stuk brandveiliger.

Levensduur

Het is inmiddels wel bekend dat LED lampen veel langer mee gaan dan traditionele lampen. Een gemiddelde LED lamp gaat zo’n 30.000 branduren mee, wat zo’n 5 tot 10 jaar is! Zo hoef je LED lampen dus minder vaak te vervangen en ga je dit op een gegeven moment ook merken in de kosten. Op de langere termijn is LED dus zeker goedkoper!

Kleurenspectrum

Voor mensen die graag meerdere kleuren verlichting in huis halen, kunnen ze het beste gaan voor LED! Tegenwoordig heb je ‘slimme’ LED verlichting, waarmee je dus vanaf je telefoon het kleur licht in kunt stellen én de intensiteit. Een leuk speeltje dus wat iedereen wilt hebben!