Wat is Tron?

Tron heeft als ambitie om de online media en entertainment industrie te hervormen met behulp van een gedistribueerde ontwikkelingsplatform. Content en game ontwikkelaars hebben volledige controle over hun creatie en kunnen direct met de consumenten in contact komen zonder bemiddelende tussenpartijen zoals bijvoorbeeld YouTube.

YouTube is een machtige bemiddelende partij en verdient veel geld met de interactie tussen de producent en de consument van content. Tron wil deze derde partij rentmeesters tussen content makers en content consumenten eruit halen. Content kan in feite in de meest brede zin worden begrepen, hoewel bij Tron het accent ligt op de entertainment en gaming industrie.

Dus, het gaat niet alleen om video-diensten maar ook de bemiddelende diensten zoals de Apple App store of de Google Play store deze bieden. Op deze mobiele platformen maken Google en Apple enorme winsten, terwijl ze zelf geen content maken en er toch enorm veel macht over hebben. De macht moet weer in handen komen van vooral de content makers.

Waar kan ik het beste een Tron wallet aanmaken?

Met het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo wordt alles opgeslagen in de eigen veilige Tron wallet. Zo heb je dus geen wallet van een derde partij nodig en kun je simpel al je gekochte cryptocurrency in één omgeving opslaan. Bij sommige aanbieders is het soms nodig om een aparte wallet te hebben.

Het grootste deel van cryptocurrencies wordt opgeslagen in offline wallets die van het internet afgesloten zijn zoals de Nano Ledger. Deze manier van opslaan wordt ook wel cold storage genoemd en kan theoretisch niet gehackt worden.

Het opslaan van de vele verschillende cryptocurrencies die Bitvavo biedt is dus veilig, maar je bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor de veiligheid van je account. Zorg dus altijd dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt op meerdere plekken.