Wat is een MP3 motor en waarom zou je deze motorscooters kopen?

Fast&furious

Bij de term “mp3” denk je waarschijnlijk als eerste aan een digitaal muziekbestand. Maar liefhebbers van motorscooters krijgen al snel de MP3 motor van Piaggio voor hun netvliezen. Deze motor op drie wielen is een opvallende verschijning in het straatbeeld, het design is zo bijzonder dat veel mensen zich afvragen of ze wel legaal zijn om mee te rijden in Nederland. Jazeker, voor de wet vallen ze namelijk onder de motorscooters. Waarom zou jij een MP3 motor kopen? Dat lees je op deze pagina!

Een motor op drie wielen

Er zijn scootmobielen met één wiel aan de voorzijde en twee achter. De MP3 motor heeft slechts één wiel aan de achterzijde en twee voor. Dat maakt het een uiterst stabiele motorscooter. Door het ingenieuze design kun je flink overhellen in de bochten, en blijf je in stilstand gewoon recht overeind staan. Een voet op het wegdek voor extra steun is dus niet nodig. De buddy seat biedt plaats aan een extra passagier. Hoewel er verschillende modellen zijn worden ze allemaal gemaakt door het Italiaanse merk Piaggio. Alleen zij beschikken over de kennis om deze driewielers te maken. Daarmee is het best wel bijzonder dat deze motorscooters toegestaan zijn in het Nederlandse verkeer, dit geeft aan dat Piaggio veel aandacht heeft besteed aan veiligheid evenals praktisch gebruik.

Scooter

Welk rijbewijs heb je nodig?

Wanneer je een Rijbewijs B (auto) hebt behaald voor 19 januari 2013 hoef je geen speciaal motorrijbewijs te halen. Anders zul je een motorrijbewijs A nodig hebben. Dat is anders dan bij ATV’s, waarmee je tot 50cc een bromfietsrijbewijs nodig hebt, of daarboven een autorijbewijs B. De Nederlandse wijze van voertuigen indelen in de juiste categorie kan soms verwarrend zijn. Informeer eventueel bij de leverancier naar de juiste papieren.

Waarom zou je een MP3 motor kopen?

Er zijn volop motorscooters verkrijgbaar, waarom zou je kiezen voor deze aparte driewieler? De unieke uitstraling en het bijzondere rijgedrag zijn de voornaamste redenen om voor dit vervoermiddel te kiezen. Het zijn geen snelheidsduivels, ze zijn wel lekker wendbaar in het verkeer. Je kunt het zien als alternatief voor een motor op twee wielen, je zou het ook kunnen zien ter vervanging van een auto wanneer je niet meer dan twee passagiers hoeft te vervoeren. Met name de extra stabiliteit die het uitgekiende design levert biedt een stukje veiligheid die veel rijders op prijs stellen.

Exclusief is niet voor niets

De prijzen voor deze motorscooters beginnen met een krappe 8000 euro, en lopen nog flink op. Daar koop je een kleine auto voor, daarmee zal het voor de meeste mensen niet bepaald een impulsaankoop zijn. Hoewel sommige kopers het als primair vervoermiddel beschouwen, is het in de meeste gevallen een tweede vervoermiddel naast de auto. In de koude winter of tijdens een hevige regenbui is het toch net iets minder aangenaam rijden, en met een gezin kom je ook niet ver. Je kunt eventueel een MP3 motor leasen, dan betaal je in maandelijkse termijnen. Mocht je behoefte hebben aan een achteruitversnelling zul je een 500cc model moeten aanschaffen, de 300cc en 350cc modellen hebben deze feature namelijk niet.

De HPE motor mag ook genoemd worden, Piaggio heeft een High Performance Engine ontwikkeld met meer paardenkrachten en koppel dan oudere modellen, daarnaast loopt de motor ook nog eens zuiniger dan voorheen. Daarmee kun je gerust spreken van een luxepaardje! En als je bedenkt dat je met deze motorscooters langs auto’s mag rijden in de file ben je echt de koning te rijk. Ook het Piaggio Multimedia Platform ontbreekt niet op dit voertuig, waarmee je naast muziek spelen en navigeren ook de status van jouw motor kunt controleren.

Volop redenen dus om op een MP3 motor te rijden! Bekijk het aanbod in de webshop en vergelijk alle specificaties.