Wat is een hoogslaper en waar zijn ze handig voor?

hoogslaper

Een hoogslaper: het is een soort bed, maar dan anders. Steeds meer mensen kiezen weer voor de hoogslaper ook al dachten anderen dat deze trend nooit meer terug zou komen. Benieuwd wat het is en wat de voordelen zijn? Dat ontdek je hier. 

Wat is een hoogslaper?

Een hoogslaper is een bedframe, maar dan extra hoog. Je kunt eronder staan of zitten. Deze ruimte kun je vervolgens benutten voor iets anders. De hoogslaper kun je betreden via een trapje dat vaak aan de zijkant bevestigd is. De ruimte eronder wordt veel gebruikt als werkplek, zithoek of speelhoek. Hoogslapers zijn met name populair bij kinderen maar ook op studentenkamers of in kleine logeerkamers doen ze het goed.

hoogslaper

Hier moet je op letten als je er eentje kiest

Het woord zegt het al; een hoogslaper is hoger dan een eenpersoonsbed. Dit kan, zeker in het begin, best nog wel eens spannend zijn. Zeker voor een kind. Kies daarom voor een stevige hoogslaper, die niet te veel wiebelt. Sommige hoogslapers kun je aan de muur bevestigen, dit maakt ze extra stevig. Veiligheid staat natuurlijk altijd centraal bij onze hoogslaper ideeën, maar het is nog belangrijker wanneer het bed een stuk hoger van de grond af staat. Let er daarom goed op dat het bed aan veiligheidseisen voldoet. Tot slot is het belangrijk dat het plafond hoog genoeg is. De meeste hoogslapers hebben een kamer nodig van tenminste 220 hoog, maar het liefste meer. Een hoogslaper is niet geschikt voor kamers met extra lage plafond en de meeste souterrains.