Wat doet een skidbouw specialist?

Als u nog niks weet van skids en skidbouw dan is dit de blog voor u. Skidbouw is eigenlijk een prefabricage van skids. En dit is eigenlijk altijd weer anders. Als je vraagt om een skidbouwer dan krijg je altijd een ander resultaat. De kwaliteit moet natuurlijk altijd even goed zijn. Maar dit komt doordat een toepassing iets anders van een skid kan vragen dan het andere. Er is op die manier ook geen vaste productie doordat alles uniek en op maat gemaakt wordt. We vertellen er graag meer over.

Wat is het precies?

Zoals aangegeven is het een prefab van skids. Een skid is een processysteem, procesinstallatie of procesmodule die op een frame moeten worden geplaatst. Je kan hierbij denken aan pompen, tanks of leidingen of complete installaties. Het uiteindelijke doel van de skid is ook anders.

Welke soorten zijn er

We kunnen verschillende soorten skids onderscheiden, namelijk: fuel gas skid, Calorifier, Water Skid, Modular Skid, Flow metering skid, Gas metering skid en een Filtration skid.

Iedere skid heeft zo zijn eigen disciplines varierend van het filteren van water, doorstroming van gassen of vloeistoffen of juist het verwarmen van water in een spiraal.

Wanneer heb ik een skid nodig?

Wanneer u op zoek bent naar een skidbouw specialist dan komt dat doordat u bijvoorbeeld in de off shore werkt. Skids worden veelvuldig ingezet bij offshore projecten omdat daar altijd veel vloeistoffen door de skids moeten vloeien. Maar u ziet het voornamelijk in de industrie veelvuldig voorkomen bij grotere partijen als een Shell.

Op zoek naar een specialist

Wanneer u op zoek bent naar een skidbouw specialist raden we aan om de vaste partijen in de markt af te gaan om vervolgens via deze weg contact met ze op te nemen. Lees de reviews van deze bedrijven ook goed door.