Wanneer drink je thee?

Je zou kunnen denken dat thee ongeveer elke 30 minuten geserveerd moet worden met een scheutje melk en een rijke thee. Maar we hebben de thee-experts geraadpleegd om te zien wanneer thee het beste kan worden genoten.

Ochtend: De sterkere zwarte theeën van één oorsprong uit Assam, Ceylon en China, evenals Engelse en Ierse ontbijtmixen, kunnen helpen om de dag een beetje gemakkelijker te begroeten. Deze zijn soms het lekkerst met een scheutje room of melk.

Lunch of vroege middag: probeer zachtere groene theeën (sencha, jasmijn, matcha, Mao Feng of brandnetelthee kopen) en oolongtheeën (Ali Shan, Bai Hao), die beter passen bij het tempo van een dag al in de versnelling.

Diner of vroeg in de avond: Oolongs, blanken (Silver Needle, White Peony) en cafeïnevrije thee passen goed bij het avondeten. Voor hartigere maaltijden is pu-erh een thee bij uitstek (het is bekend dat het helpt bij het verminderen van cholesterol en het opzwellen van vet voedsel). Witte thee (geserveerd met fruit), of een gelimiteerde first flush-thee (lenteoogst) kan een chiquere maaltijd aankleden.

Voor nachtrust: De meeste mensen zoeken aan het eind van de dag dat ze wakker zijn iets zonder cafeïne. Kruiden- of vruchtentheeën zijn cafeïnevrij en bieden een rustgevend alternatief.

Hoe drink je correct thee?


Nu komen we bij het belangrijke deel: hoe drink je thee?

Bernadine Tay is een gecertificeerde theesommelier en wereldwijde theecurator voor meerdere grote tijdschriften. Ze vertelde ons: ‘Het opwindende aan thee is dat er zoveel manieren zijn om ervan te genieten. Heet, koud gebrouwen of doordrenkt met een theecocktail. Thee is niet alleen een gezonde drank, maar dankzij het interessante smaakprofiel kan je er op zoveel manieren van genieten. ‘

Uiteraard is iedereen vrij om op zijn of haar eigen manier thee te drinken. Maar dit zijn volgens experts de punten om rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *