Waar op letten bij muurverf?

Kleur: De kleur die u kiest, is misschien uw grootste overweging bij het selecteren van interieurverf. Zelfs als je denkt dat je al weet welke kleur interieurverf je wilt, heb je veel kleurkeuzes. De meeste grote verffabrikanten bieden een uitgebreide selectie kleurchips. Gebruik deze om uw opties te verfijnen en overweeg dan om een verftester van een pintformaat aan te schaffen om de kleur thuis uit te proberen als u nog steeds gescheurd bent.

VOC


Vluchtige organische stoffen worden gewoonlijk VOS genoemd en het is belangrijk om te weten of ze aanwezig zijn in de verf die u koopt. Als de gedachte aan een pas geverfde kamer je neus doet rimpelen, komt dat omdat je deze VOS hebt geroken.

Afwerking


U heeft de keuze uit drie basis afwerkingscategorieën en soms wordt verf gecategoriseerd op basis van deze afwerkingen. Kies uit een vlakke afwerking, een lage glans of een glanzende afwerking.

Muurverf is precies zoals het klinkt: de resulterende afwerking reflecteert niet veel licht. Het wordt ook wel een matte afwerking genoemd. Dit type interieurverf is goed voor oppervlakken die niet veel actie zullen zien, zoals plafonds. Het is meestal het minst dure type interieurverf, maar het kan moeilijk zijn om schoon te houden en er fris uit te zien. We raden het gebruik van platte verf alleen aan als je een beperkt budget hebt en deze op een afgelegen locatie in je huis te gebruiken. Aan de positieve kant, het meer matte uiterlijk van verf met een vlakke afwerking zal onvolkomenheden beter verbergen dan glanzender.

Waar kopen?


Veel verfmerken hebben exclusieve distributie via verkoopkanalen – of behouden zich het recht voor om hun product alleen via erkende speciaalzaken te verkopen. Dus wanneer u op zoek gaat naar interieurverf, bepaalt de plaats waar u besluit te kopen welke merken voor u beschikbaar zijn. Of, als u zich op een specifiek merk richt, zal dit vaak bepalen waar u uw verf gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *