Voorkom gebitsproblemen met deze gids

Besteed je veel tijd aan nadenken over je gebit? Dat zou je wel moeten doen, want mensen merken je gebit meer op dan je misschien denkt. Als je gebitsverzorging tips nodig heeft, dan helpt dit artikel je. We hebben een lijst met tandverzorging tips samengesteld om je de stralendste glimlach ooit te geven.

Onthoud dat je bent wat je eet, en dat geldt ook voor je tanden. Als je veel rookt en vaak rode wijn drinkt, verkleuren je tanden wel degelijk. Als je wittere tanden wilt, verander dan wat je eet. Als het donker gaat aan je mond, worden je tanden er donker van.

Vergeet niet om zowel je tong als je tanden te poetsen. Als je eet, blijft er wat voedsel op je tong achter dat de groei van bacteriën bevordert. Dat is niet alleen ongezond, maar kan ook een slechte adem veroorzaken.

Flossen is niet moeilijk, maar veel mensen hebben er toch moeite mee. Vraag je tandarts om het voor je te demonstreren op een model van de mond en om je op datzelfde model te laten oefenen. Je kunt ook in het bijzijn van je tandarts voor de spiegel flossen, zodat je kunt leren hoe je goed flost.

Wit gebit

Als stralend witte tanden van een tandpasta te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook zo. Hoewel bleekpasta’s en -spoelingen zonder recept lichte vlekken op het oppervlak van de tanden kunnen verwijderen, geven ze niet de best mogelijke resultaten. Alleen je tandarts kan je helpen met het bleken van je tanden in Oosterhout om deze resultaten te bereiken, vaak met bleekmiddel.

Een manier om ervoor te zorgen dat je niet met gaatjes eindigt is je gebit goed te verzorgen door regelmatig tandverzorging uit te voeren. Poetsen, flossen en mondwater gebruiken kunnen allemaal helpen om je mond te ontdoen van schadelijke bacteriën. Het is ook een effectieve manier om gaatjes af te schrikken.

Je moet je tanden twee minuten poetsen. Doe het op de juiste manier, want hoe langer je poetst, hoe meer je je ontdoet van vuil en bacteriën. Te snel bewegen kan ervoor zorgen dat je veel mist en uiteindelijk gaatjes krijgt.

Calcium speelt een grote rol bij de sterkte van je tanden, dus zorg ervoor dat je minstens 500mg per dag binnenkrijgt. Als je niet veel zuivel, noten of calciumrijke groenten eet, neem dan in plaats daarvan een supplement. Dit is de beste manier om latere glazuurproblemen of gaatjes te voorkomen, dus neem het serieus.

Beperk of schaf de consumptie van frisdrank af. Koolzuurhoudende dranken bevatten zuur. Het is bekend dat het de tanden verkleurt en het glazuur vernietigt. Als je toch regelmatig frisdrank drinkt, kun je een paar dingen doen om te helpen. Drink frisdrank met een rietje. Je kunt ook poetsen na het drinken en water gebruiken om je mond te spoelen.

Bescherm je tanden

Om je tanden te helpen beschermen, eet je een dieet dat rijk is aan calcium. Het consumeren van voedingsmiddelen en dranken die veel calcium bevatten, zoals melk of kaas, kan je helpen je tanden sterk te houden. Neem een calcium supplement als je liever niet veel zuivel eet.

Flos voorafgaand aan het poetsen. Doorgaans zul je merken dat zich veel tandplak tussen de tanden kan ophopen. Als je moeite hebt met het gebruik van flosdraad, koop dan een floshulpmiddel. Deze hulpmiddelen zijn bijzonder handig en zijn erg schoon doordat je je flosdraad regelmatig kunt weggooien.

Als je merkt dat je mond en lippen veel droog zijn, vertel je tandarts in Oosterhout er dan over. Als je medicijnen gebruikt, kunnen die de oorzaak zijn. Je tandarts kan je vertellen of je medicijnen je droge mond veroorzaken, en kan je helpen bepalen hoe je het kunt behandelen.

Nadat je meer geleerd hebt over hoe je je gebit kunt verzorgen, zou je in staat moeten zijn een aantal veranderingen door te voeren. Laat de tips je gids zijn, en geef jezelf de glimlach die je altijd al wilde. Blijf leren wat je kunt, en je gebit zal er steeds beter uitzien naarmate de tijd verstrijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *