Voordelen van een bouwkundige keuring

Ben je op zoek naar een koopwoning of heb je er net één gekocht? In het laatste geval gefeliciteerd! Wij weten als geen ander hoeveel er komt kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Het rondkrijgen van de koopakte alleen al, brengt behoorlijk veel tijd en kosten met zich mee. Heb je jouw koopwoning nog niet gekocht of ben je nog in verbouwing? Dan is het handig om te weten hoe de bouwkundige staat en eventuele verborgen gebreken van jouw woning eraan toe is. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voor de aankoop van een nieuwe woning. In dit artikel lees je de voordelen van uitvoeren van een bouwkundige keuring. Want het kan je behoorlijk veel kosten besparen, als jij van tevoren al weet welke kosten er in de toekomst voor de deur staan.  

#1 Weet waar je aan toe bent 

Wij adviseren ten alle tijden een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren in de bedenktijd van uw bieding. Stel je voor u heeft een bod gedaan op een huis wat in uw smaak valt. Na deze bieding krijgt u van de koper of makelaar enige bedenktijd om het bod definitief te maken. In deze tijd is het uitvoering van zo’n bouwtechnische keuring het belangrijkst. Na de uitslag van dit bouwkundige rapport weet je welke kosten er nog gemaakt moeten worden.  

#2 Sluit ontbindende voorwaarde af met de verkoper 

Wat nog beter is, is om de bouwtechnische keuring te laten opnemen als ontbindende voorwaarden in het koopcontract wat je voorlopig hebt afgesloten. In dit contract kun je de hoogte van het bedrag gezamenlijk afspreken. Indien de kosten van de bouwtechnische keuring van jullie afgesproken bedrag overschrijden wordt, dan kun je het contract ontbinden. 

#3 Je krijg direct een indruk van de conditie van het huis 

Het voordeel van een bouwtechnische keuring is dat de inspecteurs in de meeste gevallen de keuring ter plekke uitvoeren. Zo krijg je meteen een beeld van de mogelijke kosten en de conditie van je toekomstige woning. Zaken waarop gelet wordt tijdens deze keuring worden vermeld in het bouwkundige rapport. Deze krijg je na afloop van de keuring.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *