Verwachtingen van Bitcoin in 2021

De Bitcoin koers is de laatste jaren enorm gestegen. Zeker sinds januari 2013, toen de waarde van de Bitcoin nog maar op $13,51 stond. Binnen een jaar tijd werd dit bedrag bijna 74 keer zoveel waard. Het kopen van Bitcoin is steeds toegankelijker voor mensen en dit wordt dus ook steeds meer gedaan. Sinds de pandemie is de koers van de Bitcoin alleen nog maar gaan stijgen. Maar wat zijn de verwachtingen in 2021? En wat zeggen de experts over de ontwikkelingen omtrent de cryptocurrency. 

De voorspellingen volgens experts  

Op dit moment zien de ontwikkelingen van Bitcoins kopen er bijzonder positief uit. Zowel bedrijven als particulieren investeren massaal hun geld in de digitale munt. Maar waarom? Dit is afhankelijk van een aantal factoren.  

Acceptatie van nationale en internationale banken 

Een grote ontwikkeling, dat de koers van de Bitcoin zal doen stijgen is dat PayPal in 2021 Bitcoin  accepteert als betalingsmiddel. Dit heeft grote gevolgen voor Bitcoin, aangezien PayPal internationaal één van de grootste spelers is om een betalingstransactie te verrichten. Deze ontwikkeling blijft niet ongezien bij de internationale en nationale banken. Veel banken zullen deze ontwikkeling namelijk opmerken en hierdoor cryptobetalingen eveneens toestaan.  

Grote bedrijven en MKB’ers  

Naast banken accepteren ook steeds meer grote en midden kleine ondernemers cryptotransacties. Veel experts tonen aan dat de waarde van Bitcoin in 2021 zelfs over de €20.000,- zal gaan. Dit is met name te danken aan de schaarste die in 2021 gaat komen. Door de grote stijging van de munt, zal dit resulteren in meer vraag dan aanbod. 

Meer landen accepteren Bitcoin 

De acceptatie van Bitcoin verschilt eveneens van land tot land, maar steeds meer landen komen op de lijst van het accepteren van Bitcoin. De reden dat steeds meer landen Bitcoin accepteren ligt hem aan het feit dat het een gedecentraliseerde digitale valuta is. Dit houdt in dat er bij een interactie tussen een betaling geen derde controle zoals een bank aan te pas komt. Het Bitcoin netwerk heeft dus ook geen centraal punt of één beheerder. Dit stimuleert de vraag naar Bitcoin aangezien een transactie tussen twee personen legitiem gemaakt kan worden, zonder dat daar een controle voor nodig is.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *