Veiligheid staat voorop!

Heb jij ook wel eens last van ongewenst bezoek of vreemde mensen die rond jouw huis hangen? Dat is natuurlijk niet fijn. Je wilt je in jouw huis veilig voelen en geen zorgen hoeven te maken over potentiële inbrekers of gluurders. Gelukkig zijn er veel maatregelen die je zelf kunt nemen om jouw huis zo veilig mogelijk te maken. 

Omheining

Als je ongewenste bezoekers wilt tegengaan is een omheining ideaal. Afhankelijk van wat voor omheining je kiest ziet het er ook nog mooi uit bij jouw huis. Belangrijk is om na te denken over de hoogte van je omheining. Wil je een wat lagere of juist een hele hoge omheining? Een hoge omheining weerhoudt goed dat mensen je terrein ongewenst betreden. Een nadeel hiervan is wel dat het er niet erg fraai uitziet. 

Camera’s 

Als je liever geen omheining wilt kun je er ook voor kiezen om een aantal beveiligingscamera’s te halen. Deze zijn ideaal voor het afschrikken van inbrekers. Als ze doorhebben dat ze gefilmd worden, dan zijn ze snel weer weg. Mocht er iemand regelmatig rond jouw huis hangen, dan heb je ook meteen beelden van deze persoon! Zo kun je deze persoon meteen confronteren of aangifte doen bij de politie.

Als je niet een fortuin wilt uitgeven aan echte beveiligingscamera’s kun je er ook voor kiezen om een dummy camera te gebruiken en wat beveiligingsstickers. Zo laat je de omgeving zien dat als ze bij jouw inbreken, de kans hoog is dat ze betrapt worden! Het nadeel hiervan is wel dat als er echt ingebroken wordt, je helaas niets kunt doen. Een dummy camera filmt namelijk niets, dus je kunt ook geen beelden terugkijken.  

Alarmsysteem

Camera’s zijn super handig, maar ze laten je het niet altijd weten als iemand echt je huis betreed. Wil je ten alle tijden weten wat er aan de hand is in jouw huis? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een AJAX alarmsysteem. Zo kun je met jouw eigen telefoon de status van jouw huis monitoren. Mocht er ongewenste beweging gedetecteerd worden dan krijg je direct een melding en kun je hulptroepen inschakelen. Zo kun je de dieven op heterdaad betrappen!

Wil je ze helemaal niet in je huis hebben? Gelukkig zijn er ook alarmsystemen voor buiten. Deze kun je rondom jouw huis plaatsen en op het moment dat zij personen detecteren die ongewenst op jouw terrein zijn krijg je een melding. Je kunt ook een buitensirene installeren en op het moment dat je bevestigd dat het inderdaad ongewenste gasten zijn kun je de sirene af laten gaan. Dat zal ze zeker afschrikken, die inbrekers zie je nooit meer terug!