Tips voor het organiseren van een evenement

Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Of dit nu gaat om een kleine of een grote bijeenkomst, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je de juiste vergunningen hebt én zul je ervoor moeten zorgen dat bezoekers een ultieme ervaring beleven. Maar hoe doe je dit precies? Wij geven je graag een aantal tips!

Plan

Alles begint bij het maken van een gedetailleerd plan. Bedenk van te voren wat het doel is van je evenement, wie je wil uitnodigen, wat voor voorzieningen er aanwezig moeten zijn en waar het evenement gehouden moet worden. Dit kun je allemaal vastleggen in een draaiboek. Hierin beschrijf je ook zaken als parkeergelegenheid, vergunningen, uitnodigingen en het budget. Voor een klein evenement is het nog prima zelf te organiseren, maar bij grote evenementen is het verstandig om een professioneel bureau in te huren.

Sanitaire voorzieningen

Bij het organiseren van een evenement zijn sanitaire voorzieningen een must. Om de gasten van een toilet te voorzien, is het ideaal om een toiletwagen te huren. Bij toiletwagen verhuur kun je kiezen uit diverse sanitaire voorzieningen, afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht. Zo heb je toiletwagens met een ingebouwde wasbak en spiegel, maar ook een losse dixie. De toiletwagen wordt gebracht op locatie en vervolgens ook weer opgehaald. Zo kun jij je dus bezig houden met andere zaken voor het evenement.

Locatie

In het geval je een evenement op een externe locatie gaat regelen is het goed om hier ver van te voren mee te beginnen. De meeste locaties moet je op tijd reserveren, voordat ze vol zitten. Ook moet je bij een externe locatie vaak zelf dingen regelen als geluid en aankleding. Hiernaast wil je de gasten ook een hapje en een drankje aanbieden. Houd daarom rekening met de cateringmogelijkheden op een locatie.