Tips voor bloemen in je interieur

We worden allemaal vrolijk van een bloemetje op tafel of een mooie vaas met takken. Het geeft toch net een beetje extra sfeer aan onze huiskamer en laten een ruimte levendig aanvoelen. Toch is het goed om een juiste balans te vinden in het plaatsen van planten en bloemen in het interieur. Té veel zal namelijk heel chaotisch overkomen. Maar hoe verwerk je bloemen op een goede manier in het interieur? Je leest het hier!

Soort bloemen

Als je bloemen gaat aanschaffen voor in het interieur is het handig als je weet waar je de juiste bos vindt. Zo zijn er diverse soorten boeketten, waarvan niet elk boeket past in een interieur. Zo zal je voor een rouwboeket al andere eisen hebben dan voor een standaard boeket voor op tafel. Loop eens langs een bloemist om inspiratie op te doen of om je te laten adviseren. Hier kun je vooraf samengestelde boeketten kopen, maar je kan er ook eentje speciaal laten maken.

Kleur

Bij het uitkiezen van bloemen voor in het interieur, is het belangrijk om te kijken naar de kleuren in je interieur. Het moet immers wel goed bij elkaar passen. Heb je veel kleur in je interieur? Kies dan ook voor een boeket met vrolijke kleuren, zodat deze goed aansluit op de kleuren in huis. Heb je een rustig interieur? Laat de bos bloemen er dan niet té veel uitspringen en kies voor wat zachtere kleuren. 

Plek in huis

Als je eenmaal de perfecte bos hebt gevonden, is het tijd voor het zoeken naar een plekje. Waarschijnlijk heb je van te voren al uitgedacht waar de bos bloemen moet komen te staan. Zo niet, kijk dan in de ruimte waar lege plekken zijn die je eventueel nog kunt opvullen. Zorg er ook voor dat de bloemen niet te veel in de zon staan of op de tocht.