Tips om je wimpers langer te laten groeien

We dromen allemaal van mooie volle en lange wimpers zoals we altijd zien in reclames. De één is gezegend met zulke wimpers en de ander moet het helaas doen met iets kortere wimpers. Toch zijn er maniertjes waardoor je je wimpers kunt laten groeien, zonder dat hier chemische producten of extensions bij komen kijken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Olie

Een van de meest effectieve manieren om je wimpers op een natuurlijke manier te laten groeien, is door het gebruiken van olie. Er zijn verschillende oliën die je wimpers verdikken, voeden én langer door laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan castor olie, kokosolie, sesamolie en arganolie. Breng voor het slapen gaan een beetje olie op de wimperrand en houd dit een aantal weken vol. De olie was je er de volgende ochtend weer af met lauw water. Binnen een aantal weken zul je merken dat je wimpers mooier en voller zijn.

Wimperserum

Een andere manier om je wimpers op een natuurlijke manier te verlengen is met een wimperserum. Tegenwoordig kun je een wimperserum kopen, waarbij je met 4 tot 6 weken al resultaat ziet! Houd er wel rekening mee dat er geen Bimatoprost in het serum mag zitten. Dit stofje is verboden op de cosmetische markt en kan vervelende bijwerkingen geven. Gelukkig bestaan de meeste wimperserums tegenwoordig enkel uit natuurlijke producten. Als je het wimperserum elke dag aanbrengt, zul je best snel resultaat zien. Voor een langdurig effect kun je het serum blijven gebruiken gedurende een aantal weken.

Vitamine E

Vitamine E helpt je wimpers sneller groeien én om ze dikker te maken. Je kunt vitamine E capsules en tabletten slikken of vitamine E halen uit je voeding. In het geval je een capsule neemt, kun je deze ook open breken en aanbrengen op de wimperrand. Deze wrijf je een beetje in, waardoor de vitaminen goed kunnen intrekken.