Studenten in Nederland

studenten bijbaan amsterdam

Nederland kent veel studenten. Nederland is wat dat betreft wel een echt studentenland. Er wordt bij kinderen vaak op gehamer door te studeren omwille van een goede toekomst. In de praktijk klopt dit vaak wel. De hoogste lonen worden betaald aan de hoger opgeleide mensen. Momenteel is er overigens juist wel veel behoefte aan mensen die met de handen kunnen werken zoals metselaars en timmermannen. Kies je op dit moment voor deze vakken, dan heb je een iets sterkere onderhandelingspositie wat betreft het loon.

Maar kies je in Nederland om te studeren, dan moet je kiezen waar je dat gaat doen. En wat is dan een mooiere plek dan Amsterdam? In onze hoofdstad is natuurlijk altijd wat te doen en dat praktisch 24 uur per dag.

studenten bijbaan amsterdam

Welke studies in Amsterdam

Maar wat kun je dan allemaal studeren in Amsterdam? Ben je bang dat de door jouw gewenste studie niet wordt aangeboden in Amsterdam? Wees gerust. Praktisch alle studies zijn te volgen in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan technische bedrijfskunde en economische bedrijfskunde. Maar ook alles op het gebied van marketing is te vinden in Amsterdam. Er zijn 24 hogescholen en 7 universiteiten.

Studenten bijbaan Amsterdam

Studenten bijbaan Amsterdam. Hoe vind je die. Het vinden van een studie in Amsterdam is eigenlijk niet zo moeilijk. Er is keuze genoeg en de kwaliteit van de scholen en universiteiten is erg goed.

Maar als student heb je vaak wel behoefte aan een verdienste naast je studie. Je wilt natuurlijk in je vrije tijd graag leuke dingen doen. Dit moet dan wel betaald kunnen worden. Je zult nog meer behoefte hebben aan een verdienste als je op kamers woont in Amsterdam. Het vinden van een kamer in Amsterdam is moeilijker dan het vinden van een studie. De kamers zijn namelijk schaars en daarom ook erg duur.

De beste mogelijkheid voor een bijbaan in Amsterdam heb je in de horeca. Amsterdam kent tal van cafés, restaurant en discotheken. Hier worden vaak mensen gevraagd en de verdienste is vaak redelijk acceptabel omdat het vaak gaat om werk in de avonduren en weekenden.

Ook bijverdienen bij koeriers van maaltijden is een goede optie in Amsterdam. In Amsterdam wonen veel mensen die eten bestellen en willen laten bezorgen. Deze markt wordt steeds groter en dus zijn er steeds meer mensen voor nodig om het eten te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *