Speciale F1 liveries voor de eerste Formule 1 race van 2020

Het nieuwe Formule 1 seizoen is dan eindelijk begonnen. Meer dan 3 maanden later dan gepland. In de tussen tijd is er veel gebeurt. De corona epidemie, de black lives matter demonstraties tegen rassenongelijkheid. Om deze onderwerpen zijn er bij verschillende Formule 1 teams aanpassingen in de liveries doorgevoerd. Hier vertel ik welke teams aanpassingen hebben gedaan en wat deze aanpassingen zijn.

Mclaren

Het F1 team uit Woking was één van de eerste teams dat een aanpassing aankondigde op de livery als protest tegen discriminatie. De auto heeft op de halo de regenboog kleuren gekregen en heeft daarnaast op de side-pods achter het sponsor logo ook de regenboogkleuren.

Mercedes

Het team met de meest opvallende aanpassingen. Mercedes heeft ervoor gekozen om hun livery totaal om te gooien. De van origine zilveren auto heeft nu als basiskleur zwart. De ‘blacked out’ Mercedes wordt helemaal afgemaakt door de helmen van Bottas en Hamilton. Deze zijn nagenoeg helemaal zwart en hebben beide op de achterkant een afbeelding die tegen racisme is.

Renault

Renault heeft een hele kleine aanpassing doorgevoerd. De auto is al voorzien van een deels zwarte livery maar ze hebben voor deze GP een subtiel stukje op de neus gereserveerd voor de regenboogkleuren. De verwachting is dat de coureurs Ocon en Ricciardo nog een statement zullen maken met hun helm design.

Overige teams

De andere teams in het paddock hebben nog geen noemenswaardige aanpassingen gedaan. Uiteraard hebben ze zich allemaal uitgesproken tegen racisme. Waarschijnlijk hebben alle auto’s in ieder geval de tekst “#weraceasone” op de auto staan. Dit is de quote tegen racisme vanuit de F1 organisatie. Vermoedelijk zullen de coureurs nog een gezamenlijk gebaar maken tegen racisme, dit is echter nog niet duidelijk.

Wat vinden jullie van de aanpassingen die de teams tot nu toe hebben doorgevoerd? Willen jullie dat de zwarte mercedes livery blijft? Laat het ons weten! Bekijk op Keppninni.com meer informatie over liveries en toffe producten gebaseerd op liveries.