Poleren, poleren en nog eens poleren

Poleren komt in de horecabranche dagelijks meerdere keren voor. En als je in de horeca werkt zal je deze term ook zeker herkennen. Maar voor de mensen die niet weten wat poleren in houdt, zal ik hieronder toelichten wat poleren inhoudt en daarbij toelichting geven hoe je poleert. 

Wat is poleren?

Op het moment dat je het bestek uit de vaatwasser haalt, dan is het bestek niet glimmend en mooi. Er kunnen nog strepen of vlekken op het bestek te vinden zijn en dat is niet wat je wilt als horecaondernemer, want je wilt niet dat het bestek op die manier bij jouw gasten terecht komt. Nadat het bestek uit de vaatwasser komt dan zal je het bestek moeten poleren. Maar wat is poleren nu eigenlijk? Poleren is het vlekvrij maken van het bestek, zodat er geen vlekken of strepen meer op het bestek te vinden zijn. Na het poleren kan het bestek weer gebruikt worden voor het opdekken van de tafels. 

Hoe werkt poleren? 

Poleren van bestek is niet het leukste om te doen en er gaat zeker tijd inzitten. Bij het poleren zal je een droge, het liefst een linnen, handdoek moeten gebruiken. Vervolgens pak je het bestek wat zojuist uit de vaatwasser is gekomen in de handdoek, en ga je wrijven totdat het bestek blinkt en vlekvrij is. Wat hierbij erg belangrijk is, is dat je vervolgens het bestek niet moet gaan aanraken met je handen. Dit zorgt er namelijk voor dat je weer afdrukken op het bestek krijgt. Ook zal je voorzichtig moeten zijn bij het poleren van messen. De messen kunnen erg scherp zijn en als je al een tijdje bezig bent met het poleren van het bestek, dan kan het zijn dat je minder oplettend bent. Wees dus altijd voorzichtig!