Overweeg jij een opleiding receptioniste?

Denk jij na over een opleiding receptioniste? Dat is geen gek idee. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding receptioniste volgen bij Fabius opleidingen. In twintig lessen kun jij je diploma halen. Het diploma dat je hier haalt bij de opleiding receptioniste is vergelijkbaar met een mbo 2 niveau. En een diploma staat natuurlijk altijd mooi. Met een opleiding receptioniste maak je meer kans op een baan als receptioniste, in welke sector dan ook. Ieder bedrijf heeft bijna wel een receptioniste nodig.

Enthousiasme en vriendelijkheid

Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt van het bedrijf. Communicatie is dus belangrijk, evenals het enthousiasme waarmee je mensen kunt ontvangen. Dit geldt voor op kantoor zelf en aan de telefoon. Als jij een enthousiast en vriendelijk iemand bent, is de opleiding receptioniste misschien wel iets voor jou. Tijdens de opleiding heb je twintig lessen. Iedere week heb je één les van drie uur. Je kunt kiezen of je die in de ochtend vanaf 9 uur volgt of in de avond vanaf 7 uur. Op welke dag dit is, hangt af van de locatie en de startdatum van waar en wanneer je de opleiding receptioniste volgt.

De opleiding

Tijdens de opleiding receptioniste komen er drie onderdelen aan bod. Dit begint bij de toetsenbordvaardigheid. Als receptioniste is het wel handig als je snel kunt typen. Daarna wordt er aandacht besteed aan de programma’s van MS Office. Dit zijn bijvoorbeeld Word, Excel en Outlook. Het laatste onderdeel omvat de meeste aspecten. Dit is namelijk kantoorpraktijk. Hierbij wordt ingegaan op alle dingen in en om het kantoor en de functie van receptioniste waarmee je te maken zult krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *