Neem veiligheid serieus!

Voel jij je veilig in jouw huis? En wat doe je hier eigenlijk voor? Veel mensen hebben het gevoel dat het allemaal wel prima is, tot het een keer fout gaat. Zorg er dus voor dat je veiligheid in jouw eigen huis ook serieus neemt! Niemand wilt een nare ervaring met inbrekers of indringers. Het is ook wel gek, want in je huis wonen jouw dierbaren en zitten al jouw spullen. Deze zou je juist meer moeten beschermen, want het zijn jouw meest waardevolle bezittingen. Hoe neem je veiligheid serieus? Je leest het hier! 

Alarmsystemen 

Door een alarmsysteem te installeren jaag je meteen mensen weg die ongewenst op jouw terrein komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een AJAX alarmsysteem. Deze kun je met een app monitoren. Je krijgt dus meteen een melding als er iemand jouw huis indringt. Hoe werkt het? Je gebruikt verschillende sensoren die je op diverse locaties plaatst. Zo heb je magneetcontacten voor deuren en ramen. Op het moment dat iemand jouw deur of raam forceert krijg je meteen een melding. Ook als iemand jouw raam inslaat detecteert het systeem  het. 

Naast magneetcontact zijn er ook veel bewegingsmelders. Je kunt deze krijgen voor zowel binnen als buiten. Zo kun je zelfs al een melding krijgen als iemand ongewenst rondhangt bij jouw huis. Je kunt zelf instellen wanneer je wilt dat de sirene afgaat, of de situatie bekijken en zelf de sirene aanzetten. Op deze manier zijn de indringers snel weg en proberen ze het niet nog een keer!

Camerabeveiliging 

Wil je niet alleen mensen wegjagen, maar ook beelden hebben van de desbetreffende personen? Want wat als ze terugkomen? Nog erger, wat als het mensen zijn die je kent en slechte intenties hebben? Daar wil je eigenlijk liever niet over nadenken. Maar het is niet is wat je moet uitsluiten. Om jezelf nog veiliger te voelen kun je camerabeveiliging gebruiken. Door camera’s te installeren verlaag je ook nog eens de kans op inbraak. Als inbrekers zien dat er beveiliging aanwezig is, dan gaan ze al gauw naar een ander huis. Het is voor hun alleen extra risico voor geen reden. 

Door camera’s te installeren in combinatie met een alarmsysteem kun je ook gemakkelijk de situatie bekijken. Stel dat je een melding krijgt dat iemand een bewegingsmelder heeft geactiveerd. Je weet dan eigenlijk nog niet zo goed of het daadwerkelijk een inbreker is of niet. Het kan ook een familielid of vrienden zijn die kijken of je thuis bent. Met een camera kun je gemakkelijk even een kijkje nemen en meteen zien wie er bij jouw huis staat. Indien het een indringer is dan kun je meteen alarm slaan en zo niet dan kun je de melding negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *