Kennis van werknemers op peil houden

Als organisatie wil je natuurlijk blijven groeien en steeds weer nieuwe kennis opdoen, om een zo goed mogelijke service te kunnen bieden. Hierbij is het belangrijk dat alle werknemers dezelfde kennis hebben en zichzelf blijven ontwikkelen. Maar hoe kun je dit als organisatie waarborgen of aan bijdragen? In dit artikel vertellen wij je er graag meer over! Lees dus snel verder!

Trainingen

Veel organisaties bieden hun werknemers verschillende cursussen en trainingen aan op allerlei aspecten uit het vakgebied. Zo kunnen werknemers hun kennis op peil houden en blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied. Deze trainingen kunnen los gegeven worden op externe locaties bijvoorbeeld. Dan mogen de werknemers zelf kiezen welke training ze willen volgen. Het kan ook zo zijn dat er intern trainingen gevolgd worden met heel het team tegelijk. Dit maakt het leren ook gelijk een stuk leuker!

LMS
Een ander systeem waar organisaties gebruik van maken is een LMS. Dit is een afkorting voor Learning Management System, ook wel een leermanagementsysteem genoemd. Dit systeem houdt de ontwikkeling van werknemers bij. Zo kun je in dit systeem bepaalde modules of e-learnings plaatsen. Vervolgens kun je precies zien welke werknemers deze hebben gemaakt en wie nog niet. Dit dient als het ware voor een centrale leerplek binnen de organisatie en is dus erg waardevol ook voor werknemers!

Geef hen de vrijheid

Sommige werknemers vinden het ook fijn om zichzelf te blijven ontwikkelen, zonder trainingen van de organisatie. Geef hen ook dan die vrijheid. Zo zoeken veel mensen binnen hun eigen netwerk naar kennis. Het voordeel hiervan is gelijk weer dat als een werknemer meer kennis opdoet, hij of zij dit kan delen met de rest van de organisatie. Zo kun je werknemers om de beurt bijvoorbeeld een presentatie laten geven of organiseer eens in de zoveel tijd een brainstormsessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *