Hoe word ik beter online vindbaar?

Ben jij een lokale ondernemer en heb je inmiddels ook het idee om online meer omzet te generen? In deze tijd zeker geen slechte keuze, want de verschuivingen naar online platformen sinds de huidige pandemie komen steeds vaker voor onder lokale ondernemers. Zeker nu veel horeca en retail ondernemers een dalende omzet zien of zelfs de deuren voorgoed moeten sluiten. Wellicht ben jij zo’n lokale ondernemer die twijfelt om een website en webshop op te zetten. Maar wat voor dingen komen er allemaal kijken bij het hebben van een website. Of beter gezegd het succesvol onderhouden van een goed lopende webshop.  

Wat moet ik weten voordat ik een website start 

Laten we bij het begin beginnen. Voordat je online omzet kunt gaan draaien zul je eerst een website moeten hebben. Deze website wordt ontworpen in een ‘CMS-systeem’ zoals Wordpress of lightspeed. Ken je iemand die dit voor jou kan opzetten, of besteed je dit juist liever uit? In het laatste geval zal dit uiteraard geld gaan kosten. Indien je dit bij een professionele partij doet, weet je dat het ontwerp, de hosting en de webshop op de juiste manier wordt uitbesteed. Zodat jij jouw verdiende geld op de juiste manier investeert. 

Is uitbesteding mijn geld waard? 

Voor uitbesteding ga je naar webdesign Groningen en kijk je naar een developer die het hele hosting-pakket voor jou aanbiedt. Dit wil zeggen dan het design, hosting en de online marketing bij één partij ligt. Wij adviseren om dit ten alle tijden te doen, zodat al je inhoudelijke vragen over jouw webshop door één partij behandeld kan worden.  

Wat is online marketing? 

Het design van de website spreekt voor zich, naast dat het er mooi uit moet zien moet de website ook zo zijn ingesteld dat de klantreis voor consumenten duidelijk is. Maar nu kun je een mooie website hebben, online vindbaar is net zo belangrijk. Want zonder bezoekers geen omzet. Hiervoor is online marketing erg belangrijk. Door het inzetten van meerdere disciplines helpt online marketing jouw website beter onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen. Denk hierbij aan betere posities op Google, of beter onder de aandacht op sociale media.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *