Hoe verwijder ik zelf een laminaatvloer?

Op zoek naar handige tips om je laminaatvloer te verwijderen? Wij helpen je met een stappenplan en het geven van handige tips hoe je dit eenvoudig kan toepassen. Door de vloer zo netjes mogelijk uit elkaar te halen, is het mogelijk de vloer weer opnieuw te gebruiken. Het voordeel van laminaat is dat je het gemakkelijk kan verwijderen. Je verwijdert de vloer simpelweg op dezelfde manier als hoe je de vloer gelegd hebt. In deze blog lees je hoe je dit aanpakt.  

Hoe verwijder ik mijn laminaat? 

Laminaat bestaat uit vloerdelen. Door het kliksysteem is het gemakkelijk de vloerdelen uit elkaar te halen. Elk deel is voorzien van een groefverbinding en een mes;’ het kliksysyeem’. De kwaliteit van het kliksysteem heeft gevolgen voor het hergebruik van laminaat. Hoe beter de kwaliteit van het kliksysteem hoe eenvoudiger het is om het laminaat uit elkaar te halen en dus opnieuw te gebruiken.  

Vervangen bij slijtage en schade 

De reden waarom je laminaat- of parketvloeren wilt gaan verwijderen hoeft niet altijd als reden te hebben dat je de vloer gaat hergebruiken of vervangen. Soms heeft jouw vloer schade geleden, waardoor er flinke deuken zijn ontstaan. Het voordeel van laminaat is dat het van kunststof is gemaakt, hierdoor zal de schade vaak minder erg zijn dan bij een houten vloer. Toch is het vervangen van een deel van het laminaat een lastigere opgave dan de gehele vloer. Ook het vervangen van een laminaatdeel is iets wat je beter aan expert kan overlaten.  

Hoe doe je dit zelf? 

Begin met het verplaatsen van al je meubels. Zorg er dus voor dat de gehele ruimte leeg is. Daarna verwijder je alle plinten. Begin in een hoek van de kamer met het uit elkaar halen van het laminaat. Door in de hoeken te beginnen verwijder je het laminaat op de gemakkelijkste manier. Het kan zo zijn dat het eerste gedeelte van de vloer wat schade krijgt. Dit is amper te voorkomen door de kleine speelruimte. Als er meer speelruimte is, is het uit elkaar halen van de vloer gemakkelijker. Je klikt de vloer als het ware los van elkaar. Wiep de rijen iets op, zodat je vervolgens een hele rij kan verwijderen. Haal vervolgens de kopse kanten uit elkaar. Gebruik geen hamer aangezien hier snel beschadigingen door ontstaan.  

Laat als eerste een bericht achter

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.


*