Hoe onderhoud ik mijn kunststof kozijnen?

Het hebben van kunststof kozijnen of kunststof deuren biedt veel voordelen. Kunststof is namelijk onderhoudsarm, waardoor het je weinig tijd en moeite kost jouw kozijnen of deuren mooi te houden. Bovendien hoef je kozijnen nooit te schilderen in tegenstelling tot houten kozijnen. Eveneens ben je veel goedkoper uit als je kijkt naar de onderhoudskosten in zijn algemeenheid ten opzichte van het onderhouden van hout. Maar toch vraag je je misschien af; moet ik mijn kunststof kozijnen dan helemaal niet onderhouden? Het antwoord op deze vraag is: nee. Het is altijd verstandig je kozijnen schoon te maken, zodat het zijn maximale glans behoudt. In dit artikel lees je hoe je het beste te werk gaat. 

Behoudt de glans van jouw kozijnen 

Onderhoudsarm betekent niet onderhoudsvrij. Je zult altijd iets moeten doen, mochten de kozijnen vies worden; denk aan viezigheid van buitenaf, dan zul je dit toch schoon moeten maken. Kunststof kozijnen zijn vaak wit, waardoor je snel vuil en vogelpoep ziet op de randen van de kozijnen. Met een simpel sopje groene zeep, ontneem je al de meeste viezigheid.  

Wat je absoluut niet moet doen bij kozijnen 

Uiteraard zijn er ook dingen die je absoluut niet moet doen bij het onderhouden van jouw kozijnen. Gebruik daarom geen spiritus, thinner of andere schurende schoonmaakmiddelen. Dit kan lelijke krassen achterlaten op jouw kozijnen, wat je dus beslist niet wilt. Ook het gebruik van auto was in ten strengste af te raden. Ga nooit boren in jouw kozijnen, ramen of deuren, dit materiaal is niet geschikt voor boorgaten.  

Zo onderhoud je jouw kozijnen op een perfecte manier 

Het reinigen van jouw kozijnen met een huishoud sopje en een zachte doek kan weinig kwaad. Het behoudt bovendien de glans van je kozijnen en zorgt niet voor nare krassen. Als er vogelpoep op je witte kozijnen komt, is het aan te raden dit zo snel mogelijk te verwijderen. De vogelpoep droogt namelijk op, waardoor het nare vlekken kan achterlaten. Verwijder dit niet met een schuursponsje maar met gewoon met een zachte doek.  

VKG-keurmerk 

In overweging wat voor kunststof kozijnen of deuren je moet aanschaffen? Kijk dan goed of een kozijnen of een leverancier is voorzien van het VKG Keurmerk. Met dit keurmerk ben je verzekerd dat een bedrijf beschikt over gediplomeerde monteurs, kwaliteit, garantie, afspraken en kwalitatieve oplevering.  

Laat als eerste een bericht achter

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.


*