Hoe onderhoud ik een laminatenvloer?

U heeft een mooie laminaatvloer aangeschaft en gelegd. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een laminaatvloer, is het belangrijk te weten hoe je deze vloer het beste kunt onderhouden. Je wil natuurlijk niet dat er binnen een maand tijd al krassen op je vloer komen te zitten. Een voordeel van laminaatvloeren is dat deze minder onderhoudsintensief zijn dan houten vloerenDit komt omdat laminaat is gemaakt van verschillende lagen materialen met verschillende diktes. De bovenste laag is een slijtvaste laag gemaakt van kunststof. Hieronder zit een decor laag bestaande uit bedrukt papier. Dit is eveneens de look van het laminaat, zoals: hout, tegel of een visgraat look. In dit artikel lees je hoe je een laminaatvloer het beste kunt onderhouden, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.  

Vuil, zand en steentjes 

De grootste boosdoener voor krassen op laminaatvloeren zijn: vuil, zand en steentjes. Deze boosdoeners kunnen gemakkelijk krassen veroorzaken op de bovenste laag kunststof van het laminaat. Deze slijtvaste laag kunststof is bedoeld om het laminaat netjes te houden, maar dit kan uiteraard stuk gaan. Vuil zand en steentjes neem je gemakkelijk mee onder je schoenen. Tip; veeg je schoenen altijd af bij een deurmat; of nog beter, doe je schoenen uit als je naar binnen gaat.  

Gebruik niet te veel water bij het dweilen 

Dweilen is goed om de vloer te reinigen, maar doe dit met zo min mogelijk water. De kans is aanzienlijk groter dat de kieren van het laminaat uitzetten. Hoe meer de vloer uitzet, hoe meer kieren tussen het laminaat ontstaan, dit wil je ten alle tijden voorkomen. Indien je toch te nat hebt gedweild, droog de vloer dan altijd met een droge doek.  

Plaats viltjes onder drukpunten van meubels 

Meubels zijn zware objecten. Tip; plaats kwalitatieve viltjes onder de drukpunten van meubels. Dit voorkomt krassen van vuil en zand op het laminaat, indien je deze meubels verplaatst. De viltjes plaats je onder poten van stoelen, tafels, banken en kasten.  

Gebruik een laminaatreiniger 

Veel mensen maken de fout bij goedkoop laminaat de vloer te schuren of te lakken. Dit kan niet. De kunststof laag is namelijk niet bestemd tegen schuren en lakken. Hierdoor verwijder je de laag, waardoor je de vloer alleen nog maar meer beschadigt. Wilt u de vloer goed reinigen? Gebruik dan een goede laminaatreiniger. 

Laat als eerste een bericht achter

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.


*