Hoe kun je duurzamer leven?

Elektrische auto

Duurzaam leven wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Iedereen moet zijn steentje bijdragen anders komt het niet goed met onze planeet. Wat zijn precies de oorzaken van ons gedrag en hoe kunnen we dit het beste aanpakken? En vooral: wat kan ik doen om mijn steentje bij te dragen?

Wat is het gevolg van ons gedrag?

Als we niet snel met z’n allen iets doen aan ons gedrag met betrekking tot het milieu kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. Als we zo doorgaan zal de aarde opwarmen. Dit komt door de grote hoeveelheid CO2 dat uitgestoten wordt. Deze CO2-uitstoot komt vrij bij het producten van producten in fabrieken, maar ook bij het opwekken van energie en het komt uit ons vervoersmiddelen. Reizen met het vliegtuig en met de auto hebben een grote invloed op de CO2-uitstoot. Het is daarom belangrijk om hierop in te spelen en hier duurzame alternatieven voor de vinden. Denk aan elektrische auto’s, deze auto’s werken op stroom. Het beste zal zijn als de auto opgewekt zal worden uit groene stroom.

Wat kunnen we doen?

Wat heel belangrijk is, is dat je moet beginnen met kleine stapjes. In een keer je leven omgooien naar een duurzamer leven houdt nooit iemand vol. Het kunnen namelijk best grote veranderingen met zich meebrengen. Als je klein begint, is het gemakkelijk om het de rest van je leven vol te houden. Kleine stapjes zijn stapjes zoals het gebruik van plastic zakjes en andere wegwerpspullen. Het gebruik van plastic zakjes kun je al verminderen door stoffen tasjes te gebruiken of bakjes. Gebruik in plaats van wegwerpdoekjes, doekjes die je uit kunt wassen of een shampoobar in plaats van een plastic shampoofles. 

Er zijn allerlei goede alternatieven op de markt om je leven wat te verduurzamen zonder dat dit veel moeite kost. Een andere stap die je kunt nemen is natuurlijk het nemen van een elektrische auto. Vooral als je veel rijdt, kan dit veel voordelen met zich meebrengen. Het scheelt namelijk erg veel CO2-uitstoot. Het is natuurlijk geen klein stapje, maar wel zeker een goede stap! Zou je weleens willen inventariseren welke elektrische auto’s goed zijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Peugeot e-expert en de Toyota Proace Electric. Iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *