Hoe corona het kantoorleven voorgoed heeft veranderd

Sinds half maart 2020 zijn we wereldwijd voornamelijk thuis gaan werken. Dit heeft gezorgd voor een andere beleving van werken en het kijken naar kantoren bouwen in huis. Het thuiswerken was niet alleen wennen voor de werknemers, die plotseling online meetings moesten houden met klanten en die met kinderen thuis een groot project moesten uitvoeren. Voor ondernemers was dit ook een grote verandering. Hoe weet je zeker of al het personeel daadwerkelijk werk uitvoert? Hoe weet je zeker of het werk goed wordt uitgevoerd? Een hoop vragen dus. We lezen snel verder.

Op kantoor, op locatie en thuiswerken: een nieuwe mix

Nieuwe werken houdt in dat men niet meer iedere dag naar kantoor gaat. De ene dag blijft men lekker vanuit huis werken, dan twee dagen naar kantoor en de week word geëindigd in een koffietent. De meerderheid stemt voor een mix van op kantoor en thuiswerken. We zien dat koffietenten ook volstromen met werknemers die hun mails met een koffie beantwoorden.

Teambuilding vindt op een andere manier plaats

Daar waar je voorheen je collega op de schouder kon tikken voor een vraag, moet je nu eerst een bericht sturen om te kijken of diegene beschikbaar is. We zien wel dat collega’s meer naar elkaar omkijken. Het coronavirus heeft veel mensen het besef gegeven dat iedereen ziek kan worden en dat geluk niet maakbaar is. Men is ook mee rekening gaan houden met de vergelijking tussen een balans van privé en werk. Je collega een reminder sturen wanneer je ziet dat je om 22.00 uur nog een mail krijgt.

Er zijn ook nadelen aan thuiswerken

Een gezonde mix is het beste, maar we zien ook dat er genoeg mensen zijn die het erg zwaar hadden om thuis hun werk af te krijgen. Dit hebben we vooral gezien bij mensen met een gezin die ook bezig moesten zijn met hun kind(eren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *