Gemakkelijk je merknaam laten registreren? Vraag een expert

Wanneer je met je eigen merk aan de slag gaat is het belangrijk dat je je merknaam registreert. Zo zorg je er namelijk voor dat een ander niet zomaar met jouw merknaam aan de haal kan gaan. Dat is wel zo prettig wanneer je je best doet om je merknaam te ontwikkelen! Helaas kan het erg ingewikkeld zijn om je merknaam te registreren en beschermen, waardoor het verstandig is om dit door een expert te laten doen. We vertellen je daar graag meer over, dus lees vlot door!

De registratieprocedure

Je merknaam laten registreren door een expert is ten eerste een goed idee omdat zij over alle nodige kennis en vaardigheden beschikken om snel en grondig vooronderzoek te doen. Hierbij worden de registers nagekeken om te zien of er wellicht al registraties zijn die overeenkomen met jouw merknaam. Vervolgens kan zo’n expert ook de stukken juist opmaken en indienen, waardoor jij tijd en energie bespaart. Best makkelijk toch?

Bewaking

Bovendien is het zo dat, wanneer jouw merknaam geregistreerd staat, je dit zelf nog moet bewaken. Dat houdt in dat het register niet voor je bijhoudt of er een gelijkende of overeenkomstige merknaam wordt geregistreerd. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Het is dan een slimme keuze om een abonnementje af te sluiten waarbij je een expert betaald om deze bewaking uit te voeren. Zo weet je zeker dat het goed wordt gedaan en heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Een merkenbureau is een goede start

Wil je op zoek gaan naar een merknaam expert? Kijk dan of er een merkenbureau bij jou in de buurt zit. Deze zijn vaak gespecialiseerd in de wetten en regels rondom merken en ander intellectueel eigendom. Zij kunnen je dus goed helpen bij het registreren van jouw merknaam!