Een verzwaringsdeken: Hoe werkt dat?

Je hebt er vast wel eens last van gehad. Die slapeloze nachten, het continu woelen onder de dekens en het maar niet in slaap kunnen vallen. Het gebruik van slaapmiddelen vind je maar niks, en al die andere trucjes werken voor jou ook niet. Je bent je ten einde raadt, en hunkert naar die overheerlijke goede nachtrust. Wist je dat veel mensen in een situatie als deze overstappen naar een verzwaringsdeken? De positieve effecten evenals de werkwijze hebben wij hier voor je op een rij gezet!

Wat is een verzwaringsdeken en hoe werkt het?

Zo simpel als het woord al doet vermoeden: een verzwaringsdeken is een deken die verzwaard is. Gemiddeld genomen moet het gewicht van deze deken ongeveer 10-12% van het lichaamsgewicht zijn, om echt effectief te werken. Wanneer je onder deze deken ligt, wordt er een subtiele druk over je gehele lichaam uitgevoerd. Dit wordt eigenlijk geassocieerd met het gevoel van een knuffel. Het resultaat? Jouw lichaam voelt zich veilig en geborgen, wat jouw automatisch een gevoel van rust zal geven.

Door dit gevoel van rust worden er verschillende hormonen aangemaakt, namelijk het geluk hormoon en het slaaphormoon. Deze twee zorgen ervoor dat het stresshormoon afneemt, en je dus minder piekert voordat je gaat slapen! En laat piekeren en stress nou een van de meest belangrijke redenen zijn voor het ontstaan van slaapproblemen.

Wat zijn de voordelen?

Door het gebruiken van een verzwaringsdeken zal je dus sneller in slaap vallen, omdat jouw lichaam eerder tot rust komt. Daarnaast zal je ook dieper en vaster kunnen slapen, wat resulteert in een ontzettend uitgerust gevoel als je opstaat. Dit zorgt uiteindelijk voor meer energie gedurende de dag, wat een positieve invloed heeft op je werk en andere dagelijkse bezigheden. Een kalm verzwaringsdeken is dus precies wat iedereen met slaapproblemen nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *