Dit moet je weten over Sint-Janskruid!

Heb je ooit gehoord van Sint-Janskruid? Sint-Janskruid wordt in verschillende delen van de wereld al duizenden jaren voor medische doeleinden gebruikt. In dit artikel geven we je enkele interessante weetjes over dit gezondheidskruid.

Een natuurlijke antidepressiva

De effecten van Sint-Janskruid wordt al meer dan 2000 jaar uitgeprobeerd. De oude Grieken geloofden dat de geur boze geesten afstootte. De onderzoeken van onze tijd stellen dat Sint-Janskruid mogelijk effectiever is dan een placebo en even effectief als voorgeschreven antidepressiva bij de behandeling van milde depressies. Hoewel het algemeen wordt aangenomen dat Sint-Janskruid de stemming stimuleert en enige verlichting biedt bij depressie, is het niet precies duidelijk hoe het werkt. Er zijn onderzoekers die vermoeden dat ingrediënten in het kruid (hypericine en hyperforine) de niveaus van bepaalde hersenchemicaliën, zoals serotonine, kunnen verhogen. Mensen met een depressie hebben vaak lage niveaus van serotonine en andere neurotransmitters. Daarom kan Sint-Janskruid door verschillende doktoren worden aangeraden als een natuurlijk supplement om de niveaus van serotonine in het lichaam te verbeteren.

Gebruik Sint-Janskruid voor de huid

Sint-Janskruid beschikt over antibacteriële eigenschappen en kan daarom helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Wanneer Sint-Janskruid plaatselijk op de huid wordt aangebracht, kan het de symptomen verlichten die gepaard gaan met kleine wonden en huidirritatie.

Hoe gebruik je dit gezondheidskruid?

Sint-Janskruid wordt gebruik middels verschillende preparaten. Afhankelijk van hoe het zal worden gebruikt, kan je denken aan droge, olie- en vloeibare preparaten, zoals tincturen, capsules en elixers. Elk preparaat van sint-janskruid heeft verschillende potenties. De sterkte kan ook variëren van het ene supplementmerk tot het andere.

Ben je op zoek naar een uitgebreide collectie van kruiden om jouw keuken om te toveren tot een wereldkeuken? Neem dan eens een kijkje op www.dekruidenbaron.nl. De Kruidenbaron is gespecialiseerd in tal van soorten kruiden die gebruikt worden in cuisines over de hele wereld. Daarnaast beschikt de Kruidenbaron tevens over een groot aanbod van verschillende soorten thee, noten, sauzen en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *