De voordelen van een FNV lidmaatschap

De meeste sectoren hebben een speciale vakbond. Een van de grootste vakbonden van Nederland is de FNV. Met 1 miljoen leden is deze vakbond aangesloten op zo goed als elke sector en zetten zij zich in voor een rechtvaardige maatschappij, zekere toekomst, hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden. Hiernaast kun je lid worden bij de FNV en profiteren van allerlei voordelen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Wij zetten ze graag voor je op een rij.

Voordelen

Lid worden bij de FNV brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste heeft het lidmaatschap invloed op je arbeidsvoorwaarden en zorgt voor een goede CAO voor jouw sector. Ook krijg je indien gewenst juridische hulp en advies over bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict. Verder kun je deelnemen aan diverse loopbaantrainingen en cursussen, waardoor jij jouw kennis kan verbreden én word je voorzien van persoonlijk advies over je werk en loopbaan. Het lidmaatschap biedt hiernaast diverse kortingen en voordelen, zoals het bezoeken van de FNV beurs en aantrekkelijke kortingen met je ledenpas. Ook voor praktische administratieve zaken kun je terecht bij deze vakbond. FNV helpt jou graag bij het uitzoeken van zaken rondom belastingaangifte, uitkeringen, geldzorgen en ontslagvergoedingen. Inmiddels is deze vakbond enorm gegroeid en zijn er dagelijks zo’n 24000 vrijwilligers actief voor de leden van FNV. Niet alleen voor werkenden, maar ook voor studenten kan een FNV lidmaatschap een mooie aanvulling zijn.

Lidmaatschap opzeggen?

Wil je niet langer lid zijn van de FNV? Dan kun je uiteraard je lidmaatschap opzeggen. Dit kun je doen met een opzegbrief FNV bij 123opzeggen.nl of schriftelijk en online via FNV zelf. Hierbij heb je vaak te maken met een opzegtermijn van drie maanden. Houd er hierbij ook rekening mee dat je eventuele ledenkortingen of korting op rechtsbijstand komt te vervallen.