Contactloze veiligheidsschakelaars

Contactloze veiligheidsschakelaars zijn een soort veiligheidsschakelaars die werken zonder het gebruik van geleidende contacten om het circuit te voltooien of te verbreken. In plaats daarvan gebruiken ze een magneet, transponder of inductor om te detecteren wanneer de stroom naar een machine moet worden onderbroken. Ze kunnen worden gebruikt in machinebeschermende toepassingen om letsel bij personeel in gevaarlijke gebieden te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van contactloze veiligheidsschakelaars?

Contactloze veiligheidsschakelaars kunnen de voorkeur hebben omdat ze zeer duurzaam zijn en minimaal onderhoud vergen. Ze zijn ook bestand tegen schokken en trillingen en zijn bovendien relatief fraudebestendig.

Soorten contactloze veiligheidsschakelaars

Contactloze veiligheidsschakelaars kunnen op verschillende manieren werken, waaronder met een magneet, transponder of inductor. Ze kunnen ook verschillen in termen van hun terminaltype, verbindingstype en, cruciaal, de afstand waarop de schakelaar zal worden bediend. Dit bepaalt het gevoeligheidsniveau van de schakelaar en hoe snel hij wordt geactiveerd wanneer hij detecteert dat de stroom moet worden uitgeschakeld.

Guard Locking-schakelaars

Guard Locking Switches beschermen gevaarlijke gebieden waar een gevaar niet onmiddellijk wordt verwijderd na een stopverzoek. Op veel machines zal het uitschakelen van de stroom naar de motor of actuator de gevaarlijke beweging niet onmiddellijk stoppen. Typische toepassingen zijn roterende machines met hoge inertie, snel roterende machines en machines waarbij hoge druk moet worden afgelaten van pneumatische kleppen.

Trapped Key Interlock-schakelaars

Trapped Key Interlock Switches kunnen worden geconfigureerd om ervoor te zorgen dat een vooraf bepaalde reeks gebeurtenissen plaatsvindt of dat de gevaren zijn verminderd voordat operators eraan worden blootgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *