Bloggen of vloggen: Waar kies jij voor?

De een kiest er voor om te starten met bloggen waar de ander weer kiest voor vloggen. Waar je ook voor kiest, je bent goed bezig! Want, of je nu aan het bloggen of vloggen bent, je bent informatie aan het delen en zorgt er voor dat je gezien wordt. Het meest ideale is als je kiest voor beiden maar we kunnen begrijpen dat je daar of geen tijd of budget voor hebt. Maar wanneer kies je nu om te bloggen en wanneer om te vloggen? We leggen het je graag uit.

Blogs schrijven

Het schrijven van blogs is een erg tijdrovende klus maar wel een mooie manier om informatie en kennis te delen. Uiteindelijk wil je natuurlijk laten zien wat jouw expertise is en andere motiveren of de aandacht trekken. Je blog kan je heel eenvoudig delen via social media zoals Facebook en LinkedIn. Uiteraard is het belangrijk om na te gaan op welke kanaal jouw doelgroep actief is. Mocht jouw doelgroep voornamelijk op LinkedIn actief zijn dan raden we je af om je blog op Facebook te delen. Kijk voordat je gaat beginnen met je blog altijd goed hoe concurrenten hun blog hebben opgebouwd en hoe groot deze is. Op basis hiervan heb jij een mooie basis voor jouw blogjes.

Een blog is in die zin een tijdrovende klus maar wel iets wat je in principe zelf kan oppakken. Neem hier dus ook de tijd voor en ga aan de slag!

Vloggen

Een vlog is eigenlijk een soort opvolger van de blog. Hoewel de blog altijd nog erg fanatiek wordt gebruikt omdat mensen het ook prettig vinden om een artikel te kunnen lezen wanneer ze maar willen. Zakelijk vloggen is een veel voorkomende manier van informatie en tips delen. Je moet hier wel ene goede camera voor hebben en goed kunnen presenteren. Daarom worden er vaak zakelijk vlogbureaus ingeschakeld om hiermee aan de slag te gaan. Maar wat is zakelijk vloggen? Zakelijk vloggen is een manier van jouw bedrijf, door middel van video, onder de aandacht te brengen. Dit kan je doen om een kijkje in de keuken te geven (dat bedoel ik niet letterlijk).

Vloggen is een stukje duurder dan dat je zelf gaat starten met bloggen. Maar, het werkt misschien wel veel beter omdat deze content vaak veel makkelijker wordt gedeeld.