Alles over rolluiken

Je wilt meer privacy, bescherming tegen de zon, betere isolatie of gewoon allemaal. Wat je reden ook is, je bent opzoek naar informatie over rolluiken. Niet heel gek, want rolluiken kennen allerlei voordelen. In dit artikel lees je er alles over. Lees snel verder en ontdek!

Wat doet een rolluik?

Een rolluik wordt aan de buitenkant van een raam (of deur) geplaatst. Wanneer je behoefte hebt aan privacy of effectieve zonwering wenst, kun je het rolluik laten zakken. Wanneer je het rolluik dicht hebt heb je betere isolatie tegen warmte, kou en geluid. Bovendien heb je meer privacy, effectieve zonwering en een extra bescherming tegen inbrekers. 

Waardoor krijgt een rolluik voordelen?

Rolluiken zijn gemaakt van aluminium, dit is een zeer licht metaal. Doordat het zo licht is, zijn de rolluiken makkelijker te bedienen. Daarnaast is aluminium een duurzaam en weerbestendig materiaal, de aluminium rolluiken hebben dus een lange levensduur. Vervolgens wordt er isolatiemateriaal geplaatst tussen de aluminium wanden van het luik, waar rolluiken hun isolerende werking aan danken. Tevens zijn de rolluiken voorzien van kleine gaatjes, welke zijn opgenomen voor de isolatiestand. Bovenaan de constructie hangt een dikwandige stalen buis, voorzien van ophangveren, waaraan het pantser van de rolluiken is bevestigd. Hierdoor kan het rolluik eenvoudig worden geopend en gesloten. Door een rubberen strip wordt ook de onderzijde van het luik goed afgesloten. Dit alles maakt de luiken inbraakwerend.

Bediening van rolluiken

Net zoals in de afmeting en afwerking van rolluiken is er ook voor de bediening van de luiken veel keuze. Zo kun je kiezen voor bandbediening, koordbediening, staaldraadwindwerkbediening, draaistang bediening en elektrische bediening. Deze bediening heeft de volgende voordelen:

  • Eenvoudige bediening
  • Beste inbraakwering
  • Geen klapperende lamellen bij bediening
  • Minder slijtage aan de luiken

Rolluiken iets voor jou?

Wil jij na het lezen van deze tekst ook rolluiken voor jouw woning? Ga dan voor rolluiken Groningen

Laat als eerste een bericht achter

Laat een bericht achter

Your email address will not be published.


*