Afval bij een verbouwing

Heb je een nieuw huis gekocht of ga je jouw huidige huis helemaal verbouwen? Dat is niet alleen erg leuk, maar het levert ook veel troep op. Wanneer je gaat verbouwen begin je vaak met het slopen van de oude ruimtes in het buis, hierbij komt natuurlijk erg veel afval vrij en dit moet natuurlijk uit de weg voor de verbouwing. Omdat er zoveel grote brokstukken zijn tijdens een verbouwing kan dit natuurlijk niet in een normale afval container. We hebben voor jou uitgezocht wat je het beste kunt doen met je afval, lees hieronder snel verder!

Bouwbakken huren

Voor tijdens de verbouwing is het handig om een plek te hebben waar je dus al je vuilnis kwijt kan. Een van de meest bekende en handige opties is het huren van een bouwbakkie. Dit is een grote open bak die je tijdelijk kan neer zetten rondom het huis om het grote afval in te verzamelen. Deze bak wordt leeg gebracht en weer vol opgehaald. Je kunt deze plaatsen in bijvoorbeeld je tuin, maar je mag hiervoor tijdelijk ook bijvoorbeeld een parkeerplaats gebruiken. Zo kan je al je afval kwijt tijdens de verbouwing en hierdoor hebben ook de andere buurtbewoners geen overlast van het bouwafval.

Overig afval verzamelen

Natuurlijk is niet al het afval wat bij een verbouwing vrij komt heel groot verbouwafval. Al het kleinere afval kan je natuurlijk gewoon verzamelen en in vuilniszakken weg gooien in de normale containers. Dit mag en dit is dan ook niet tot overlast voor de buurtbewoners. Wat je natuurlijk ook kunt doen is af en toe zelf met bijvoorbeeld een aanhangwagen even heen en weer naar de vuilstortplaats rijden om zo alvast wat afval weg te brengen. Kom je afval tegen wat goed bruikbaar is? Kijk dan eens naar een kringloopwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *