5 Redenen waarom een elektrisch rolluik ideaal is

Zonwering is tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten en maten. Is jouw woning toe aan nieuwe zonwering? Overweeg dan eens elektrische rolluiken te laten installeren. Er zitten veel voordelen aan dit soort zonwering:

  • Eenvoudig te bedienen, ook als je beperkt mobiel bent
  • Van een afstand te bedienen, in sommige gevallen ook als je niet thuis bent
  • Kwalitatief hoogwaardige zonwering die direct schaduw biedt in huis
  • Aan te brengen op nagenoeg alle soorten ramen
  • Beperkt zonlicht in de woning en zorgt voor betere isolatie in zomer en winter

Zonwering is een goede aanvulling op je woning als je graag energiezuinig leeft. In de winter kun je je zonwering openlaten zodat de zon je woning verwarmt. In de zomer laat je je rolluiken dicht aan de zonzijde, zodat je geen airconditioning nodig hebt om je woning koel te houden. Mensen die niet goed tegen warmte en zonlicht kunnen hebben veel baat bij elektrische rolluiken. Je kunt op elk moment van de dag eenvoudig je rolluiken bedienen en zonlicht in de woning reguleren. Omdat elk rolluik afzonderlijk bediend kan worden bepaal je zelf in welke ruimte er wel of geen zonlicht valt. Zo houd je je slaapkamer donker en koel, terwijl je in je woonkamer een lekker zonnetje kunt verwelkomen.

Elektrisch rolluik vergeleken met niet-elektrisch rolluik

Wie gewend is aan normale rolluiken zal verbaasd zijn over het gemak van een elektrisch rolluik. Een elektrisch of automatisch rolluik kan met één druk op de knop geopend en gesloten worden. Elektrische rolluiken zijn daarmee heel geschikt voor senioren die niet langer in staat zijn hun rolluiken met de hand omlaag en omhoog te doen. Ook mensen met een lichamelijke beperking hebben baat bij dit soort elektrische mechanismen. Zij kunnen zelfstandig hun rolluiken openen en sluiten.

Rolluiken aan laten brengen

Als je kiest voor elektrische rolluiken zul je deze bijna altijd moeten laten installeren door een erkende installateur. Zo weet je zeker dat je rolluiken het goed doen en je ze probleemloos kunt gebruiken. Een elektrisch rolluik is immers afhankelijk van elektra en deze moet soms nog worden aangelegd om alle rolluiken te kunnen voorzien van elektriciteit.

Kosten

Elektrische rolluiken vereisen een kleine investering. Je koopt niet alleen de rolluiken maar ook de installatie van de luiken kost geld. Je kunt daarentegen wel dertig jaar vooruit met zulke rolluiken. De luiken zijn doorgaans ook onderhoudsarm. Een eenmalige investering leidt dus tot veel woonplezier. Het is een goed idee elektrische rolluiken te overwegen als jij en je partner een dagje ouder worden en goed voorbereid willen zijn op de toekomst, zonder te hoeven verhuizen.

Meer informatie

Je beslist misschien liever niet van vandaag op morgen dat je nieuwe rolluiken wilt. Bovendien spelen stijl en smaak ook mee. Wil je meer weten over onze elektrische rolluiken? Vraag dan meer informatie op. We laten je graag zien welke varianten wij bij jou thuis kunnen installeren. Indien gewenst geeft onze expert je graag advies. Er zijn meerdere opties mogelijk. Met onze rolluiken en ons advies geven we je woning een make-over waar je nog jaren plezier van hebt, in zomer en winter.